Zlatnica, prijatelj bubrega

Tinktura od zlatnice

Zlatnica je odlično sredstvo kod oboljenja bubrega

Ljudi koriste zlatnicu već tisućama godina za probleme s bubrezima i mokraćnim mjehurom.

Prirodno sredstvo protiv upale i infekcije mokraćnih putova

Zlatnica se smatra najjačim prirodnim diuretikom, pa se zbog toga koristi za liječenje bolesti bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih putova, od upalnih stanja do uremije.
Vrlo je učinkovita u liječenju bolesti jetre, bolesti želuca i crijeva, kod proljeva, kolitisa, hemeroida, katara želuca i debelog crijeva, lijenih crijeva ili stalnih nadražaja za pražnjenjem crijeva, nadutosti i vjetrova.

Upotrebljava se za sprječavanje nastajanja i uklanjanje žučnih kamenaca

Zlatnicu koristimo kod infekcije mokraćnih putova, ali i nakon nje, kako bismo ubrzali proces oporavka i eventualno spriječili ponovnu infekciju.

Djelatne tvari u zlatnici

Cijela biljka je izuzetno ljekovita. Neke od najdjelotvornijih tvari koje sadrži su tanini, saponini, flavonoidi, fenolglikozidi, eterično ulje i gorke tvari.
Zbog trijeslovina koje sadrži ima svojstvo stezanja - otud njena uspješnost u liječenju proljeva. Flavonoidi smanjuju propusnost krvnih žila, jačaju ih i time poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Ne izaziva peludnu alergiju

U tradicionalnoj medicini zlatnica se upotrebljavala izvana kod rana koje teško zarastaju i kroničnih oboljenja kože, a bila je poznata i po svojim korisnim učincima kod upala bubrega i bubrežnog kamenca. Danas su bolesti bubrega i mjehura glavno područje upotrebe pripravaka od zlatnice.

Doziranje

Uzimati 3x dnevno po 10 - 15 kapi, ukapati u malo vode i popiti.
Tinktura od zlatnice nije lijek i nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu.
Sastav: alkoholni ekstrakt zlatnice (nadzemni dio biljke), solidago virga-aurea, 70% (v/v).

Smatrate da bi vam tinktura od zlatnice pomogla?

Sadržaj: 50 ml - Cijena: 95 kn

Naručite ovdje